Ponosno po svoji poti navdihujoče stopa Branko Majerič, kmetovalec iz Moškanjcev. Obiskovalca se ne dotakne samo neskončnost njegovih obdelovalnih površin, ki so položene v naročje Ptujskega polja med reko Dravo in Pesnico, pač pa tudi pronicljiva vizija in nalezljiva gorečnost v očeh lastnika, g. Majeriča.
Kmetija na Ptujskem polju je namreč ena izmed prvih v Sloveniji, ki pri pridelavi poljščin minimalno obdeluje tla. Gre za način kmetovanja s krožnim gibanjem, pri čemer se uporablja orodje s t.i. spodnjim zajemom. Na ta način se zemlja premeša, ne da bi se razbila s silo, posledično pa se struktura tal ohranja.
Na kmetiji Majerič boste našli Ptujski lük, ki je slovenska avtohtona sorta čebule z zaščiteno geografsko označbo. Je posebnega izgleda in okusa, na Ptujskem polju pa ga pridelujejo že več kot 200 let. Kmetija Majerič je ena izmed glavnih pridelovalcev Ptujskega lüka, letno pridela od 15 do 30 ton.
Po istih tehnoloških smernicah kot pridelujejo Ptujski lük, pridelujejo tudi česen. Razvili so svojo blagovno znamko ČESE-M, ki je posebej prilagojen klimi Ptujskega polja. Sem sodijo lahka prodnata tla, ki dajejo česnu posebno močan okus. Poleg Ptujskega lüka in česna na svojih 40 ha prideluje tudi sojo in koruzo.
Zaupajte nam vaše vprašanje in odgovorili bomo v najkrajšem možnem času.