Prijava / Registracija  
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Metrobova zgodba: Kmetija Majerič

Metrobova zgodba | 4 novembra, 2020

Ponosno po svoji poti navdihujoče stopa Branko Majerič, kmetovalec iz Moškanjcev. Obiskovalca se ne dotakne samo neskončnost njegovih obdelovalnih površin, ki so položene v naročje Ptujskega polja med reko Dravo in Pesnico, pač pa tudi pronicljiva vizija in nalezljiva gorečnost v očeh lastnika, g. Majeriča.

Kmetija na Ptujskem polju je namreč ena izmed prvih v Sloveniji, ki pri pridelavi poljščin minimalno obdeluje tla. Gre za način kmetovanja s krožnim gibanjem, pri čemer se uporablja orodje s t.i. spodnjim zajemom. Na ta način se zemlja premeša, ne da bi se razbila s silo, posledično pa se struktura tal ohranja.

Ptujski lük – vir dobrega

Na kmetiji Majerič boste našli Ptujski lük, ki je slovenska avtohtona sorta čebule z zaščiteno geografsko označbo. Je posebnega izgleda in okusa, na Ptujskem polju pa ga pridelujejo že več kot 200 let. Kmetija Majerič je ena izmed glavnih pridelovalcev Ptujskega lüka, letno pridela od 15 do 30 ton.

ČESE-M – začimba življenja

Po istih tehnoloških smernicah kot pridelujejo Ptujski lük, pridelujejo tudi česen. Razvili so svojo blagovno znamko ČESE-M, ki je posebej prilagojen klimi Ptujskega polja. Sem sodijo lahka prodnata tla, ki dajejo  česnu posebno močan okus. Poleg Ptujskega lüka in česna na svojih 40 ha prideluje tudi sojo in koruzo.

Preberite si tudi

Spletno mesto www.metrob.si uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih