Svojo uspešno zgodbo vinogradniška družina Bračko piše že četrto generacijo. Leta 2003 je Boštjan Bračko kot mladi prevzemnik kmetije odprl novo poglavje. S povečanjem obdelovalnih površin iz 2 na 6 ha vinogradov, postavitvijo večje kleti in nabavo modernejše tehnologije si je postavil temelje, da vrata svojega doma na široko odpre končnim kupcem. In radi pridejo, tako Slovenci kot tudi tujci.
Po smernicah integrirane oz. naravi prijaznejše pridelave pridelujejo večinoma bele sorte grozdja – sauvignon, laški in renski rizling, rumeni muškat, traminec, sivi pinot, chardonnay, 10 % pa predstavlja rdeča sorta zweigelt. Pester talni sestav od čistega laporja, do laporja pomešanega z ilovico, ilovice pomešane s peskom, peščenjaka, skupaj s specifično mikroklimo daje vinu edinstven karakter, v katerem se prepletajo različni okusi in cvetice.
Ni skrivnost, da je za doseganje višjih ciljev potrebno iskati nove in boljše poti, kako jih doseči. In ni skrivnost, da je Metrobova skupna pot z vinogradništvom Bračko po več 5 letih že dodobra uhojena. Podpora z našimi strokovnimi nasveti, postavitev vremenske postaje za boljšo napoved bolezenskih stanj in izvajanje demo poskusov govorijo o timskem delu, katerega cilj je zagotoviti optimalno varstvo vinske trte v dani mikroklimi.
Zaupajte nam vaše vprašanje in odgovorili bomo v najkrajšem možnem času.